Technologie silážování s využitím biologických silážních přípravků
Kateg. publikace | Užitný vzor; prototyp; právní norma; ověřená technologie |
Interní odkaz | 25043.pdf |
Abstrakt | Předložená technologie se zaměřuje na optimalizaci použití biologických přípravků při silážování pícnin s různou silážovatelností. Definuje postupy pro správný výběr biologických silážních přípravků podle typu silážované plodiny (kukuřice, vojtěška) a požadovaného cíle (zlepšení fermentace, prodloužení aerobní stability nebo obojí). Technologie stanovuje optimální aplikační postupy včetně doporučené délky řezanky, obsahu sušiny, dávkování přípravků a postupu silážování. Experimentální ověření prokázalo, že i nižší dávky biologických inokulantů (1 g/t) jsou dostatečně účinné, což zvyšuje ekonomickou efektivitu. Při dodržení stanovených technologických postupů lze dosáhnout zlepšení fermentačního procesu, snížení ztrát živin, zvýšení aerobní stability a celkového zvýšení kvality siláží. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace