Vedlejší produkty agro-potravinářského sektoru využitelné v krmivech faremně chovaných králíků
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 24153.pdf |
Abstrakt | Tento článek udává rostoucí roli agro-potravinářských vedlejších produktů v chovu králíků v rámci Evropské unie. S tlakem na udržitelnější zemědělský model poskytuje integrace vedlejších produktů, jako jsou šrot z olejnatých semen, ovocné výlisky a obilné otruby do krmiv pro králíků, jak ekonomické, tak ekologické výhody. K plnému využití jejich potenciálu však musí být překonány výzvy, jako je nutriční variabilita, logistika dodavatelského řetězce a regulační omezení. Tento článek hodnotí současnou dostupnost agro-potravinářských vedlejších produktů v EU, jejich nutriční složení a jejich použití ve výživě králíků, což nabízí cestu k větší účinnosti zdrojů v chovu králíků. |
Projekt | Optimalizace krmných směsí pro faremně chované králíky na základě principů cirkulární ekonomiky |
Oddělení | Fyziologie výživy a jakost produkce |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace