Vitamín A ve výživě skotu
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 24049.pdf |
Abstrakt | V tuku rozpustný vitamín A získávají přežvýkavci z rostlin prostřednictvím provitamínů – karotenů. Tyto karoteny se v tenkém střevě, játrech ale i mléčné žláze zvířete přeměňují na vitamín A, který je následně poskytován organismu pro celou řadu metabolických pochodů. V případě, že dojde k narušení příjmu tohoto vitamínu a jeho výskyt v těle organismu je deficitní, hrozí zdravotní komplikace projevující se sníženou imunitou, poruchami zraku, reprodukce nebo vadným růstem kostí. |
Projekt | Snížení aplikace antibiotik využitím ekologicky šetrných prebiotických a probiotických krmných aditiv ve výživě telat |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace