Vliv hybridu kukuřice a stanoviště na obsah a stravitelnost živin
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 10257.pdf |
Abstrakt | Cílem práce bylo posoudit vliv hybridu kukuřice a stanoviště pěstování na obsah a stravitelnost živin. Vzorky celých rostlin kukuřice od čtyř středně raných hybridů, pěstovaných na šesti stanovištích v ČR, byly analyzovány na přístroji NIRS i chemicky. Mezi jednotlivými hybridy nebyly zjištěny statisticky průkazné rozdíly (P > 0,05) v obsahu škrobu, neutrálně detergentní vlákniny (NDF), ani stravitelnosti organické hmoty a stravitelnosti NDF. Významné (P < 0,05) rozdíly však byly mezi stanovišti. Mezi analýzami na přístroji NIRS a analýzami chemickými byly zjištěny statisticky průkazné (P < 0,05) rozdíly, avšak s vysokým korelačním koeficientem. |
Projekt | Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných siláží |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace