Vliv pastvy a limitovaného krmení na kvalitu masa kuřat
| Kateg. publikace | Metodiky certifikované; metodiky; software |
| Interní odkaz | 19223.pdf |
| Abstrakt | Metodika je zaměřena na zvýšení příjmu pastevního porostu kuřaty pomocí omezení dávky krmiva, tzv. limitované krmení. Pastevní porost je zdrojem travin a jetelovin, ale i hmyzu a jeho konzumace má pozitivní vliv na kvalitu masa a zdraví kuřat. Zatím je ale jen málo dostupných informací týkajících se porovnání ukazatelů užitkovosti a kvality masa kuřat vykrmovaných v halách na podestýlce a těch s možností pastvy navíc v kombinaci s různými úrovněmi limitovaného krmení. Metodika tedy přináší nové informace o příznivých účincích nižších dávek krmiva u volně chovaných kuřat na pastvě na zvýšení příjmu pastevní vegetace kuřaty a míře ovlivnění kvality masa takto vykrmovaných kuřat. |
| Projekt | Kvalita a bezpečnost produkce kuřecího masa při zkrmování moučky z hmyzu, limitovaném krmení a pastvě, Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
| Ke stažení | 19223 |
| Oddělení | Fyziologie výživy a jakost produkce |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace
