Vliv přídavku selenu na jateční hodnocení a kvalitu masa brojlerových kuřat

ŠEVČÍKOVÁ, Světlana, SKŘIVAN, Miloš a KOUCKÝ, Milan. Vliv přídavku selenu na jateční hodnocení a kvalitu masa brojlerových kuřat. Maso, 2007, roč. 18(2), s. 14-16. ISSN 1210-4086.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz7279.pdf
Abstrakt

Byl zkoumán vliv přídavku organických sloučenin Se do krmné směsi brojlerových kuřat na jateční hodnocení a koncentraci Se v játrech a svalstvu. Přídavek Se zvyšoval jeho koncentraci v mase a játrech, vliv na jatečné hodnocení nebyl prokázán. Chlorella obohacená Se je vhodná jako doplněk organického Se do krmné směsi drůbeže. Maso brojlerů krmených přídavkem Se-obohacených kvasnic je možno díky obsahu Se považovat za funkční potravinu.

OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce