Vliv silážních přípravků na kvalitu siláže vojtěšky
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 21039.pdf |
Abstrakt | Při silážování vojtěšky o sušině 36,5 % byl testován vliv silážních přípravků na kvalitu fermentace a aerobní stabilitu. Teplota během fermentace, a po dobu sedmi dnů od vystavení siláže vzduchu, byla kontinuálně měřena bateriovými čidly s přesností 0,065 °C. Po třech týdnech fermentace již měly kontrolní siláže bez přípravku zhruba o 1 až 1,5 °C vyšší teplotu než siláže s přípravky, a tak to zůstalo po celou dobu fermentace. Siláže kontrolní měly vyšší obsah popelovin a vyšší průběžnou teplotu během fermentace než ostatní varianty s přípravky biologickými i chemickými. Podle měření teplot byly jak kontrolní, tak všechny pokusné siláže aerobně stabilní celou dobu sedmi dnů po jejich vystavení vzduchu. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace, Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace