Vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 21198.pdf |
Abstrakt | Aerobní stabilita je i nadále podle Systému Völkenrode definovaná jako počet hodin od doby, kdy se teplota siláže zvýší o 2 °C (resp. 3 °C) nad teplotu okolí (ambient). Kvalita aerobní stability může být posuzována i dalšími metodami. Jsou to: maximální teplota siláže, pH na začátku a na konci testu, stupeň kondenzace, stupeň přítomnosti kvasinek či plísní a ztráta hmotnosti siláže. Kukuřičné siláže bývají méně stabilní oproti vojtěškovým silážím. Důležitým úkolem pro budoucnost je celoevropské sjednocení metodiky hodnocení aerobní stability. Je třeba sjednotit zejména teplotu a délku testu a dále parametry testovacího zařízení. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace