Vliv termínu sklizně kukuřice na obsah a stravitelnost živin
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 9073.pdf |
Abstrakt | Cílem výzkumu je poskytnout zemědělské praxi a laboratořím podklady pro výběr kukuřičných hybridů, odhad optimální doby sklizně a pro metody stanovení nutričních hodnot kukuřičných siláží. U kukuřičných hybridů byl hodnocen obsah škrobu, vlákniny a stravitelnost vlákniny. Byl zjištěn průkazný vliv termínu sklizně na změny sledovaných parametrů a vysvětloval 24 % jejich variability. Při stoupající sušině se snižoval obsah vlákniny i stravitelnost vlákniny, což představovalo asi 38 % variabilitu. |
Projekt | Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných siláží |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace