Vliv výživy na produkci mléka
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 17011.pdf |
Abstrakt | Kravské mléko představuje bezesporu cenný zdroj živin a proto je již celou řadu let důležitou součástí lidské výživy. Vlastnosti mléka závisí na celé řadě faktorů. Například na plemeni, jeho stáří a zdravotním stavu, na fázi laktace, ale také na vnějších podmínkách, tj. sezónních vlivech, technologii chovu, způsobu ustájení, technice dojení a na výživě, která bývá označována za faktor limitující. Předkládaná krmná dávka musí pokrývat potřebné množství živin a energie. Tím lze do jisté míry ovlivnit produkci mléka, zejména obsah mléčného tuku a v malé míře také laktózy (mléčného cukru) a mléčné bílkoviny. |
Projekt | Rozvoj hospodářských zvířat v multifunkčním zemědělství |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace