Vytěsnění vzduchu je důležité
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 22127.pdf |
Abstrakt | Pro úspěšný průběh a výsledek procesu konzervace píce silážováním je potřeba splnit několik zásadních podmínek. Je to především rychlé vytvoření anaerobního prostředí a následné zabránění průniku vzduchu dovnitř siláže. Čím rychleji proběhne počáteční fáze fermentace a vytvoří se dostatečně kyselé prostředí, tím bývá siláž kvalitnější a vznikne s nižšími ztrátami. Jakmile se však do siláže dostane vzduch, začne se kazit. Ztráty sušiny a energie se v obou případech zvyšují úměrně s dobou a intenzitou působení kyslíku, který je hybnou silou rozvoje nežádoucích aerobních mikroorganismů. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace