Využití vedlejších produktů pivovarského průmyslu v živočišné výrobě
Kateg. publikace | Metodiky certifikované; metodiky; software |
Interní odkaz | 18127.pdf |
Abstrakt | Cílem metodiky je seznámit s možnostmi využití vedlejších produktů pivovarského a sladařského průmyslu v živočišné výrobě. Patří k nim mláto, pivovarské kvasnice a sladový květ. Jsou součástí krmných dávek hospodářských zvířat již dlouho, mění se však jejich složení, skladovatelnost i technologie zpracování, logistika jejich distribuce ke spotřebiteli a v neposlední řadě i způsoby jejich uplatnění ve výživě zvířat. Smlouva o uplatnění předložené metodiky byla podepsána mezi Výzkumným ústavem živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves a firmou MRÁZ AGRO CZ, s.r.o. Blatná, která je v ČR hlavním dodavatelem vedlejších produktů pivovarnického průmyslu zhruba 400 zemědělským podnikům prvovýroby. |
Projekt | Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí |
Ke stažení | 18127 |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
Pracovní skupina | Výživa vysokoužitkových dojnic |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace