Zvýšení obsahu nenasycených mastných kyselin ve vejcích a jejich antioxidační ochrana
Kateg. publikace | Metodiky certifikované; metodiky; software |
Počet stran | 16 |
Interní odkaz | 9053.pdf |
Abstrakt | Přídavek lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny alfa linolenové zvýší obsah polyenových mastných kyselin n-3 (PUFA n-3) v živočišných produktech. Lněný olej je však velmi náchylný k oxidaci, což omezuje použití pro produkci obohacených nebo funkčních potravin. Přínos metodiky spočívá zejména v doporučené antioxidační ochraně nenasycených mastných kyselin přidáním řepkového oleje, zdroje organického selenu a vitaminu E. Metodika poskytuje návod na několik možností produkce PUFA n-3 vajec. |
Projekt | Udržitelný rozvoj chovu hospodářských zvířat v evropském modelu multifunkčního zemědělství |
Ke stažení | 9053 |
Oddělení | Fyziologie výživy a jakost produkce |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace