Zvýšení obsahu nenasycených mastných kyselin ve vejcích a jejich antioxidační ochrana

VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Zvýšení obsahu nenasycených mastných kyselin ve vejcích a jejich antioxidační ochrana. Autoři: SKŘIVAN, Miloš.. Česká republika. Certifikovaná metodika 978-807403-028-4. 2009-06-03.
Kateg. publikaceMetodiky certifikované; metodiky; software
Počet stran16
Interní odkaz9053.pdf
Abstrakt

Přídavek lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny alfa linolenové zvýší obsah polyenových mastných kyselin n-3 (PUFA n-3) v živočišných produktech. Lněný olej je však velmi náchylný k oxidaci, což omezuje použití pro produkci obohacených nebo funkčních potravin. Přínos metodiky spočívá zejména v doporučené antioxidační ochraně nenasycených mastných kyselin přidáním řepkového oleje, zdroje organického selenu a vitaminu E. Metodika poskytuje návod na několik možností produkce PUFA n-3 vajec.

ProjektUdržitelný rozvoj chovu hospodářských zvířat v evropském modelu multifunkčního zemědělství
Ke stažení 9053
OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce