Chráněné aminokyseliny a jejich vliv na mléčnou užitkovost dojnic
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 6131.pdf |
Abstrakt | Pokusně bylo zjištěno, že: a. obsah bílkovin v mléce byl citlivější než produkce mléka na množství aminokyselin LYZ a MET, b. procento zvýšení obsahu bílkovin v mléce nezáviselo na produkci mléka, c. kasein byl nejvíce ovlivňovanou frakcí mléka, d. produkce mléka reagovala na přídavek LYZ a MET u krav v časné laktaci běžněji, a byla mohutnější, jestliže obsah NL v sušině krmiva byl na požadované úrovni, e. se změnou produkce mléčné bílkoviny se často zvyšoval obsah mléčného tuku, f. podávání chráněného MET v tranzitním období pozitivně působilo na mléčnou užitkovost a zdravotní stav vysokoužitkových dojnic. |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace