Precizní hodnocení kukuřičné siláže II.

JAMBOR, Václav, VOSYNKOVÁ, Blažena, SYNKOVÁ, Hana, HOMOLKA, Petr, LOUČKA, Radko a HAVLÍČEK, Stanislav. Precizní hodnocení kukuřičné siláže II.. Náš chov, 2024, roč. 84(1), s. 23-24. ISSN .
Kateg. publikaceOstatní..
Interní odkaz24002.pdf
Abstrakt

Druhy díl příspěvku se týká aerobní stability siláží. Je to vlastnost fermentovaného krmiva udržet si stejnou kvalitu za přístupu vzduchu, tedy po otevřeni silážního žlabu co nejdelší dobu s co možná nejmenšími ztrátami sušiny a organických živin. Rozhodující pro hodnocení aerobní stability je průběh teplot po otevření sila. Čím rychleji se teplota zvýší o 2, resp. 3 °C, tím je siláž méně stabilní. Velmi důležitá je interpretace naměřených hodnot, která je závislá na mnoha faktorech.

ProjektDlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace
OdděleníVýživa a krmení hospodářských zvířat