Ztráty silážováním
Kateg. publikace | Ostatní.. |
Interní odkaz | 14100.pdf |
Abstrakt | Cílem konzervace je dosáhnout prodloužení trvanlivosti krmiv a vyhnout se tak jejich znehodnocování, které nastává nechtěným namnožením nežádoucích mikroorganizmů. Mikroorganizmy, které způsobují kažení čerstvé nebo již konzervované píce, obvykle nejsou samy o sobě pro zvířata patogenní, mohou však nebezpečné látky produkovat (toxiny, aminy). Výše ztrát bývá přímo úměrná kvalitě siláží. Nejlepším analyzátorem je zvíře. Snížení užitkovosti, potíže se zdravotním stavem nebo ztráty v podobě zbytků krmiva v krmném žlabu svědčí nejen o špatně sestavené krmné dávce, ale především o krmivu, které mohlo být vyprodukováno v lepší kvalitě a s nižšími ztrátami. |
Projekt | Rozvoj hospodářských zvířat v multifunkčním zemědělství |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace