Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce
Kateg. publikace | Příspěvky ve sbornících |
Interní odkaz | 17256.pdf |
Abstrakt | Dodržování hygienických opatření v chovech hospodářských zvířat je základem pro zajištění vysoké úrovně ochrany lidského zdraví před zoonózami a chorobami přenášenými potravinami. Odpovídající úroveň biologické bezpečnosti vede ke zlepšení zdravotního stavu a produkčních ukazatelů zvířat, což vytváří předpoklady pro snížení používání antimikrobiálních látek a také zvýší bezpečnost potravin na začátku potravinového řetězce. Práce je zaměřena na přehled vybraných metod, které je možno použít pro stanovení reziduí inhibičních látek v potravinách a surovinách živočišného původu. |
Projekt | Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu |
Oddělení | Technologie a technika chovu hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace