Technologie silážování s využitím kombinovaných přípravků
Kateg. publikace | Užitný vzor; prototyp; právní norma; ověřená technologie |
Interní odkaz | 18132.pdf |
Abstrakt | Cílem předložené technologie je použití kombinaci mikrobiálního a chemického přípravku při silážování pícnin, lehce, středně i obtížně silážovatelných. Využitím efektu produkce kyseliny mléčné bakteriemi mléčného kvašení Lactobacillus plantarum MTD/1 a baktericidního účinku oxidu dusičitého NO2 (vytvořeného z dusitanu sodného) dojde ke snížení ztrát sušiny a tím i ke zlepšení ekonomiky výroby siláže. |
Projekt | Zefektivnění systému výzkum – vývoj – inovace – transfer v oblasti živočišné výroby pro zlepšení konkurenceschopnosti agrárního sektoru |
Oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace