Vliv karotenoidů na kvalitu vajec

ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Vliv karotenoidů na kvalitu vajec. Drůbežář-hydinár, 2016, roč. X(2), s. 8-9. ISSN .
Kateg. publikaceOstatní..
Interní odkaz16183.pdf
Abstrakt

Přídavek karotenoidů do krmné směsi ovlivňuje především ukazatele kvality žloutku. Dále doplněk karotenoidů zvyšuje ukládání karotenoidů a oxidační stabilitu žloutků. Přírodní zdroje karotenoidů jsou ve zvyšování oxidační stability účinnější než syntetické. Ale u přírodních zdrojů karotenoidů, které by měly být použity v praxi, musí být brána v úvahu cena. Proto vhodnou alternativou k syntetickým karotenoidům se zdají být afrikán, paprika, mrkev nebo řasa Chlorella.

ProjektIdentifikace a řešení vybraných prodblémů ve výživě slepic a kvalitě vajec z kontrastních chovů
OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce