Výroba a kvalita hovězího masa v ČR
Kateg. publikace | Články v odborných časopisech |
Interní odkaz | 15013.pdf |
Abstrakt | V posledních deseti letech v ČR došlo ke snížení početních stavů skotu a klesá výroba i spotřeba hovězího masa, která je na svém historickém minimu. Jedním z důvodů jsou neustále zvyšující se spotřebitelské ceny, které jsou ovlivněny i zahraničním obchodem a průměrná cena kilogramu hovězího masa zadního bez kosti byla v ČR za rok 2013 ve výši 206 Kč. Příspěvek se věnuje vývoji nejdůležitějších ukazatelů výroby hovězího masa s důrazem na jeho ekonomickou stránku a rozdíly v kvalitě, což výrazně ovlivňuje rozhodování spotřebitele a celkovou poptávku po mase v tuzemsku. |
Projekt | Rozvoj hospodářských zvířat v multifunkčním zemědělství |
Oddělení | Chov skotu |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace