Výroba a kvalita hovězího masa v ČR

SYRŮČEK, Jan, PROKÚPKOVÁ, L. a KOUŘIMSKÁ, L. Výroba a kvalita hovězího masa v ČR. Náš chov, 2015, roč. 75(2), s. 30-33. ISSN 0027-8068.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz15013.pdf
Abstrakt

V posledních deseti letech v ČR došlo ke snížení početních stavů skotu a klesá výroba i spotřeba hovězího masa, která je na svém historickém minimu. Jedním z důvodů jsou neustále zvyšující se spotřebitelské ceny, které jsou ovlivněny i zahraničním obchodem a průměrná cena kilogramu hovězího masa zadního bez kosti byla v ČR za rok 2013 ve výši 206 Kč. Příspěvek se věnuje vývoji nejdůležitějších ukazatelů výroby hovězího masa s důrazem na jeho ekonomickou stránku a rozdíly v kvalitě, což výrazně ovlivňuje rozhodování spotřebitele a celkovou poptávku po mase v tuzemsku.

ProjektRozvoj hospodářských zvířat v multifunkčním zemědělství
OdděleníChov skotu