Věda na polích a ve stájích aneb Příběh potravin

Populárně naučná stezka „Věda na polích a ve stájích – Příběh potravin“ se koná každý rok v červnu. Dvanáctý ročník, který tradičně pořádal Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., ve spolupořadatelství se společností Selgen, a. s. a Českou zemědělskou univerzitou v Praze v letošním roce proběhl 7. a 8. června 2024.


Páteční program byl vyhrazen žákům prvního stupně základních škol na farmě v Netlukách a na políčkách České zemědělské univerzity.

Pátečního programu lektorované naučné stezky se zúčastnilo 21 tříd, celkem 483 žáků v doprovodu 43 pedagogů z pražských základních škol a Středočeského kraje. Žáci si v cíli naučné stezky ověřili získané nové znalosti ve vědomostním testu a obdrželi odměny.

 

 

PŘÍBĚH POTRAVIN

 

 

Sobotní naučnou stezku pro širokou veřejnost s tradiční poznávací a vědomostní soutěží navštívilo 439 školních a předškolních dětí v doprovodu rodičů, prarodičů, přišly i maminky s kočárky, skupiny cykloturistů, celkem téměř okolo 2000 návštěvníků.

 

 

 

 

 

 

 

Díky finanční podpoře Ministerstva Zemědělství, Odboru precizního zemědělství, výzkumu a vzdělávání a díky další partnerům a sponzorům zíkal každý dětský účastník naučné stezky za správně vyplněnou křížovku odměnu.

 

VÚŽV v.v.i. > Aktuality