Působení přírodních látek na bachorovou fermentaci „in vitro“
Kateg. publikace | Příspěvky ve sbornících |
Interní odkaz | 21120.pdf |
Abstrakt | Živočišné produkty přežvýkavců mají nezastupitelný význam ve výživě člověka. Jedinečné uspořádání jejich trávicí soustavy umožňuje přeměnit biomasu bohatou na vlákninu na vysoce kvalitní potraviny (maso, mléko). Negativní stránkou přeměny balastního krmivá na kvalitní živočišné produkty přežvýkavců je poměrně vysoká produkce skleníkových plynů. To se nesetkává se současným požadavkem společnosti na snižování dopadů lidské činnosti, resp. chovu přežvýkavců na životní prostředí a s požadavkem na tzv. udržitelný rozvoj. |
Projekt | Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace |
Oddělení | Fyziologie výživy a jakost produkce, Výživa a krmení hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace