Skřivanová Eva, prof. MVDr., Ph.D.

vědecký pracovník
OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce
Telefon267009696
Linka696, 738
E-mailskrivanova.eva@vuzv.cz
BudovaVedlejší budova
Kancelář 12

Poslední publikace:

NázevRok
MALÁ, Lucie, LALOUČKOVÁ, Klára a SKŘIVANOVÁ, Eva. Bacterial Skin Infections in Livestock and Plant-Based Alternatives to Their Antibiotic Treatment. Animals, 2021, 11, Article number 2473. ISSN 2076-2615. 2021
SKŘIVANOVÁ, Eva a LALOUČKOVÁ, Klára. Gram-pozitivní původci mastitid dojného skotu a možnosti jejich eliminace pomocí olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce. Praha Uhříněves: Vědecký výbor výživy zvířat, 2021, 41 s. ISBN 978-80-7403-251-6 2021
LALOUČKOVÁ, Klára, SKŘIVANOVÁ, Eva, RONDEVALDOVÁ, Johana, FRANKOVÁ, Adéla, SOUKUP, Josef a KOKOŠKA, Ladislav. In vitro antagonistic inhibitory effects of palm seed crude oils and their main constituent, lauric acid, with oxacillin in Staphylococcus aureus. Scientific Reports, 2021, 11, Article Nr. 117. ISSN 2045-2322. 2021
LALOUČKOVÁ, Klára, MALÁ, Lucie, MARŠÍK, Petr a SKŘIVANOVÁ, Eva. In Vitro Antibacterial Effect of the Methanolic Extract of the Korean Soybean Fermented Product Doenjang against Staphylococcus aureus. Animals, 2021, 11, Article Nr. 2319. ISSN 2076-2615. 2021
LALOUČKOVÁ, Klára, SKŘIVANOVÁ, Eva a VLKOVÁ, Eva. Antibiotická rezistence v chovech hospodářských zvířat. Náš chov, 2020, roč. 80(4), s. 61-62. ISSN 0027-8068. 2020
SKŘIVANOVÁ, Eva a LALOUČKOVÁ, Klára., 2020 Antimikrobiální aktivita palmových olejů bohatých na mastné kyseliny o střední délce řetězce vůči grampozitivním původcům mastitid dojeného skotu: in vitro studie. In Aktuální poznatky ve výživě a zdraví zvířata bezpečnosti produktů 2020. Praha Uhříněves: Výzkumný ústasv živočišné výroby v.v.i., s. 4-11. ISSN 2020
SKŘIVANOVÁ, Eva a LALOUČKOVÁ, Klára. Bakteriální rezistence k antibiotikům. Studium prevalence kolistin-rezistentních E. coli v kuřecím mase z české maloobchodní sítě. Praha Uhříněves: Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., 2020, s. ISBN 978-80-7403-232-5 2020
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, TAUBNER, Tomáš a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effects of dietary hemp seed and flaxseed on growth performance, meat fatty acid compositions, liver tocopherol concentration and bone strength of cockerels. Animals, 2020, 10, Article number 458. ISSN 2076-2615. 2020
MALÁ, Lucie, LALOUČKOVÁ, Klára, HOVORKOVÁ, Petra a SKŘIVANOVÁ, Eva. Susceptibility of Aeromonas hydrophila to Medium-Chain Fatty Acids and their Monoesters. Scientia Agriculturae Bohemica, 2020, 51, 58-64. ISSN 1211-3174. 2020
MALÁ, Lucie, LALOUČKOVÁ, Klára, RICHTEROVÁ, Jolana a SKŘIVANOVÁ, Eva., 2020 Susceptibility of Enterococcus spp., Salmonella spp. and Staphylococcus spp. to organic acids. In NutriNET 2020. Nitra: Slovak University of Agriculture in Nitra, s. 169-184. ISSN 978-80-552-2200-4 2020
LALOUČKOVÁ, Klára, MALÁ, Lucie, SLANIČKOVÁ, Paula a SKŘIVANOVÁ, Eva., 2020 The antimicrobial action of palm oils containing medium-chain fatty acids against gram-positive bacteria associated with mastitis in dairy cattle: in vitro study. In NutriNET 2020. Nitra: Slovak University of Agriculture in Nitra, s. 153-168. ISSN 978-80-552-2200-4 2020
LALOUČKOVÁ, Klára a SKŘIVANOVÁ, Eva. Antibiotic Resistance in Livestock Breeding: A Review. Scientia agriculturae bohemica, 2019, 50, 15-22. ISSN 1211-3174. 2019
ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana, SKŘIVANOVÁ, Eva, LALOUČKOVÁ, Klára a ENGLMAIEROVÁ, Michaela. Effect of genotype on ileal and caecal microbiota in pasture-reared dominant cockerels. Scientia agriculturae bohemica, 2019, 50, 89-95. ISSN 1211-3174. 2019
SKŘIVAN, Miloš, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, VÍT, Tomáš a SKŘIVANOVÁ, Eva. Hempseed increases gamma-tocopherol in egg yolks and the breaking strength of tibias in laying hens. PLoS One, 2019, roč. 14(5), s. Article Number: e0217509. ISSN 1932-6203. 2019
LALOUČKOVÁ, Klára a SKŘIVANOVÁ, Eva., 2019 In vitro antagonistic combinatory effect of palm oils rich in lauric acid with oxacillin towards Staphylococcus aureus. In Proceedings of 6th World Congress and Expo on Applied Microbiology and 8th Edition of International Conference on Antibiotics, Antimicrobials and Resistance and 12th International Conference on Allergy and Immunology. Rome, Italy: Antibiotics 2019, s. 35. ISSN 2019
LALOUČKOVÁ, Klára, MALÁ, Lucie, SLANIČKOVÁ, Paula a SKŘIVANOVÁ, Eva. In vitro antimicrobial effect of palm oils rich in medium-chain fatty acids against mastitis-causing Gram-positive bacteria. Czech Journal of Animal Science, 2019, 64, 325-331. ISSN 1212-1819. 2019
ČERMÁK, Ladislav a SKŘIVANOVÁ, Eva. Potenciální patogeny ve výstupních složkách bioplynových stanic zpracovávajících kejdu hospodářských zvířat. Praha Uhříněves: Vědecký výbor výživy zvířat 2019, 2019, 23 s. ISBN 978-80-7403-229-5 2019
SKŘIVANOVÁ, Eva, ŠVEJSTIL, Roman, STRAKOVÁ, Eva a SUCHÝ, Pavel., 2018 A Possible Prebiotic Effect of Dietary Lupin (Lupinus Albus) in Laying Hens. In The Role of Probiotics an the Roadmap to a Healthyx Microbiotika. Almere, NL: Yakult Europe B.V., s. 29. ISSN 2018
HOVORKOVÁ, Petra, LALOUČKOVÁ, Klára a SKŘIVANOVÁ, Eva. Determination of in vitro antibacterial activity of plant oils containing medium-chain fatty acids against Gram-positive pathogenic and gut commensal bacteria. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 119-125. ISSN 1212-1819. 2018
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, ČERMÁK, Ladislav, VLČKOVÁ, Jana a SKŘIVANOVÁ, Eva. Effect of dietary fat type on intestinal digestibility of fatty acids, fatty acid profiles of breast meat and abdominal fat, and mRNA expression of lipid-related genes in broiler chickens. PLoS One, 2018, roč. 13(APR 19), s. 1-11. ISSN 1932-6203. 2018
SKŘIVAN, Miloš, MAROUNEK, Milan, ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva a RŮNOVÁ, Kateřina. Effect of freeze-dried pasture herbage on ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens. Czech Journal of Animal Science, 2018, 63, 222-229. ISSN 1212-1819. 2018
JOCH, Miroslav, MRÁZEK, J., SKŘIVANOVÁ, Eva, ČERMÁK, Ladislav a MAROUNEK, Milan. Effects of pure plant secondary metabolites on methane production, rumen fermentation and rumen bacteria populations in vitro. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 2018, 102, 869-881. ISSN 0931-2439. 2018
LALOUČKOVÁ, Klára, SKŘIVANOVÁ, Eva a HOVORKOVÁ, Petra., 2018 Study on Antibacterial Properties of Edible Oils containing Medium-Chain Fatty Acids. In Proceedings of Reviewed Scientific Papers – NutriNET 2018. Brno: Mendel University in Brno, s. 66-73. ISSN 978-80-7509-600-5 2018
MAROUNEK, Milan, VOLEK, Zdeněk, SKŘIVANOVÁ, Eva, TAUBNER, Tomáš, PEBRIANSYAH, Akhir a DUŠKOVÁ, Dagmar. Comparative study of the hypocholesterolemic and hypolipidemic activity of alginate and amidated alginate in rats. International Journal of Biological Macromolecules, 2017, 105, 620-624. ISSN 0141-8130. 2017
VLČKOVÁ, Jana, SKŘIVANOVÁ, Věra, ENGLMAIEROVÁ, Michaela a VÍT, Tomáš., 2017 Effect of grazing on the carotenoids and vitamins content in egg yolk of laying hens during storage. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 267. ISSN 2017
SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav. Hygienické aspekty pastevniho chovu drůbeže. Praha Uhříněves: Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., 2017, 32 s. ISBN 2017
TAUBNER, Tomáš, MAROUNEK, Milan, SYNYTSYA, Andriy, VOLEK, Zdeněk, SKŘIVANOVÁ, Eva a DUŠKOVÁ, Dagmar., 2017 Preparation of the Amidated Alginate and Comparison of the Hypocholesterolemic and Hypolipidemic Activity with Alginate in Rats. In Propceedings of the 13th International Conference on Polysacharides-Glycoscience. Prague: Czech Chemical Society, s. 293-298. ISSN 978-80-86238-74-6 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVANOVÁ, Eva, SKŘIVAN, Miloš a MAROUNEK, Milan., 2017 The ileal digestibility of amino acids and fatty acids in chickens fed freeze-dried pasture herba. In Proceedings of the 21st European Symposium on Poultry Nutrition. Salou/Vila-seca, Spain: OASES, s. 293. ISSN 2017
ENGLMAIEROVÁ, Michaela, SKŘIVAN, Miloš, SKŘIVANOVÁ, Eva a ČERMÁK, Ladislav., 2017 Vliv genotypu na fyzikální ukazatele a senzorické hodnocení kvality masa pomalu rostoucích kuřat chovaných na pastv. In XII. Kábrtovy dietetické dny. Brno: VFU, s. 38-42. ISSN 2017

VŠECHNY PUBLIKACE