Snížení spotřeby antimikrobik při selektivním zaprahování při využití faremní kultivace v českých chovech
Kateg. publikace | Příspěvky ve sbornících |
Interní odkaz | 22245.pdf |
Abstrakt | Selektivní zaprahování představuje v současnosti výzvu pro chovatele mléčného skotu i veterinární lékaře. Úspěšné zavedení metodiky selektivního zaprahování může vést k významnému snížení spotřeby antimikrobních látek v chovech. Cílem práce bylo ověřit vliv kombinace dvou metod selektivního zaprahování na spotřebu antimikrobních látek a na vybrané stádové parametry zdraví mléčné žlázy v prostředí českých farem. |
Projekt | Vliv úrovně managementu chovu a prevence chorob hospodářských zvířat, včetně biosecurity na snížení spotřeby antimikrobiálních látek a šíření antimikrobiální rezistence |
Oddělení | Technologie a technika chovu hospodářských zvířat |
VÚŽV v.v.i. > Publikace > Detail publikace