Vliv lykopenu na užitkovost a kvalitu masa brojlerových kuřat

ŠEVČÍKOVÁ, Světlana, SKŘIVAN, Miloš a DLOUHÁ, Gabriela. Vliv lykopenu na užitkovost a kvalitu masa brojlerových kuřat. Krmivářství, 2008, roč. 12(5), s. 26-28. ISSN 1212-9992.
Kateg. publikaceČlánky v odborných časopisech
Interní odkaz8195.pdf
Abstrakt

O vlivu lykopenu v krmné dávce drůbeže na kvalitu jejího masa je známo jen málo. Proto byl proveden pokus k určení možného vlivu lykopenu na užitkovost a kvalitu masa brojlerových kuřat. Bylo zjištěno, že přídavek lykopenu do krmné dávky průkazně zvyšoval konečnou živou hmotnost brojlerů. Vliv lykopenu na spotřebu krmné směsi na kg produkce a úhyn prokázán nebyl.

OdděleníFyziologie výživy a jakost produkce