Úspěch doc. MVDr. Evy Skřivanové, Ph.D. v Barceloně

4.2.2019

Doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D. získala na „8th International Conference on Food Safety and Regulatory Measures“, konané ve dnech 11.-12. června v Barceloně uznání za nejlepší vyžádanou přednášku „Antibacterial activity of plant oils rich in medium chain fatty acids and their possible interactions with antibiotics“.

Oponentní projednání výzkumných zpráv ve VÚŽV

15.1.2019

Ve dnech 15. a 16. ledna 2019 se ve Výzkumném ústavu živočišné výroby, v.v.i. v Praze Uhříněvsi konalo oponentní projednání periodických a závěrečných zpráv za přítomnosti spoluřešitelů, oponentů, spolupracujících firem, organizací a zástupců zemědělských družstev.

Popularizace vědy směrem k veřejnosti

10.1.2019

Hlavní náplní činnosti VÚŽV je základní a aplikovaný výzkum v oblastech genetiky a šlechtění zvířat, reprodukce, výživy, kvality živočišných produktů, etologie, technologií chovů, managementu stád a ekonomiky výroby. 

Prof. Ing. Luděk Bartoš, DrSc. ve „Světě myslivosti“

18.12.2018

Přestože se myslivosti sám nevěnuje, je prof. Ing. Luděk Bartoš, DrSc. myslivcům dobře známý díky své specializaci na výzkum biologie jelenovitých, především na jejich etologii, fyziologii a genetiku. Dne 16. července letošního roku oslavil sedmdesátiny. Byl oceněněn rektorem České zemědělské univerzity v Praze Stříbrnou medailí za zásluhy o rozvoj univerzity, rozvoj vědy, vzdělanosti a akademických […]

VÚŽV v.v.i. > O nás > Aktuality