Predikce nutriční hodnoty krmiv a trávení u přežvýkavců
Nadřazené oddělení | Výživa a krmení hospodářských zvířat |
Karta skupiny | karta_krmivatraveni-final-cz-3-4-19 |
Popis | Výzkumný tým se zabývá nutriční hodnotou krmiv, jejich stravitelností a degradovatelností v bachoru přežvýkavců. Ke stanovení jsou využívány a vyvíjeny postupy enzymatické, in vitro, in sacco. Je zkoumána rychlost degradace frakcí vlákniny, poměr stravitelného ku nestravitelnému podílu neutrálně detergentní vlákniny (NDF) a vztah parametrů degradovatelnosti NDF z pohledu termínu sklizně pícnin. Oddělení přispělo k modernizaci systému hodnocení energie a dusíkatých látek krmiv pro přežvýkavce a pro koně. Ověřovány jsou technologické postupy konzervace píce silážováním a vliv chemických a biologických přípravků na kvalitu konzervovaných krmiv. |
Homolka Petr, doc. Ing. CSc. Ph.D. | vedoucí pracovník | |
Jančík Filip, Ing., Ph.D. | vědecký pracovník | |
Kubelková Petra, Ing., Ph.D. | vědecký pracovník | |
Kumprechtová Dana, Ing., Ph.D. | vědecký pracovník | |
Loučka Radko, Ing., CSc. | vědecký pracovník | |
Dosedělová Radka | technik | |
Hladká Vlasta | technik | |
Kyselicová Jana | technik | |
Sobotková Vendulka | technik |
VÚŽV v.v.i. > Pracovní skupiny >