Senzorické experimenty ve VÚŽV a hodnocení kvality masa aneb „za vším je voda“
19.5.2020Film Lovci Aromat se chefem Zdeňkem Marcínem byl také natáčen v senzorické laboratoři masa Výzkumného ústavu živočišné výroby, v. v. i. v Uhříněvsi. Film byl natočen exkluzivně pro Food Film Fest, který byl promítán na Food film festivalu 30. 11. 2019 v Národní technické knihovně v Praze Dejvicích.
VÚŽV vydává Ročenku za rok 2019
7.5.2020Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i. vydal publikaci, tzv. Ročenku, ve které je zpracován přehled významných událostí, úspěchů, ocenění, publikačních výsledků a propagačních a prezentačních aktivit VÚŽV realizovaných v roce 2019. V letošním roce je Ročenka zpracována netradičním způsobem, je vydána ve dvou publikacích, brožurách.
Jaroslav Petr Na plovárně s Markem Ebenem
4.5.2020Prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc, odborník na biotechnologie a popularizátor vědy z Výzkumného ústavu živočišné výroby, v. v. i. v Uhříněvsi byl hostem televizní talk show Marka Ebena „Na plovárně“. Marek Eben přivítal hosta slovy: „Kdybyste četli články našeho dnešního hosta, asi byste došli k názoru, že se jedná o hosty tři: že jeden bude […]
VÚŽV zapůjčil pipetovací stanici Eppendorf epMotion pro analýzu výskytu koronaviru 1. LF UK
28.4.2020Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. v Praze Uhříněvsi zapůjčil Ústavu imunologie a mikrobiologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze pipetovací automat epMOTION 5075 pro potřeby navýšení testování odebraných vzorků na koronavirus.
Profesor Václav Jakubec se dožívá významného životního výročí
23.4.2020Devadesáti let se v těchto dnech dožívá prof. Ing. Václav Jakubec, DrSc., bývalý ředitel Výzkumného ústavu živočišné výroby v Uhříněvsi a vedoucí oddělení genetiky a šlechtění. Gratulujeme!