Bureš Daniel, Ing., Ph.D.

vědecký pracovník
OdděleníChov skotu
Telefon267009659
Linka659
E-mailbures.daniel@vuzv.cz
BudovaChov skotu
Kancelář 14
Osobní foto:
Osobní informace https://www.researchgate.net/profile/Daniel_Bures

Poslední publikace:

NázevRok
NEEDHAM. Tersia, KOTRBA, Radim, HOFFMAN, Louwrens C. a BUREŠ, Daniel. Ante- and post-mortem strategies to improve the meat quality of high-value muscles harvested from farmed male common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2020, 168, Article Nr.108183. ISSN 0309-1740. 2020
NEEDHAM, Tersia, ENGELS, Retha A., BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim, van RENSBURG, Berndt J. a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass Yields and Physiochemical Meat Quality of Semi-extensive and Intensively Farmed Impala (Aepyceros melampus). Foods, 2020, 9, Article Number 418. ISSN 2304-8158. 2020
CAWTHORN, Donna-Mareé, FITZHENRY, Leon Brett, KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Chemical composition of wild fallow deer (Dama dama) meat from South Africa: A preliminary evaluation. Foods, 2020, 9, Article number 598. ISSN 2304-8158. 2020
NY, Veit, KOTRBA, Radim, CAPPELLI, Jamil, BUREŠ, Daniel, CLAR, Mechie A., GARCIA, Andres J., LANDETE-CASTILLEJOS, Tomas, BARTOŇ, Luděk a CEACERO, Francisco. Effects of Lysine and Methionine supplementation on first antler growth in fallow deer (Dama dama). Small Ruminant Research, 2020, 187, Article Number: 106119. ISSN 0921-4488. 2020
NEEDHAM, Tersta, LAUBSER, Johannes G., KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Influence of ageing on the physical qualities of the longissimus thoracis et lumborum and biceps femoris muscles from male and female free-ranging common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2020, 159, Article Number: 107922. ISSN 1873-4138. 2020
BUREŠ, Daniel, FOŘTOVÁ, Jana, LEBEDOVÁ, Nicole a BARTOŇ, Luděk. Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností tuzemskými konzumenty. Výživa a potraviny, 2020, roč. 75(2), s. 30-35. ISSN 1211-846X. 2020
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, PANOVSKÁ, Z., KUDRNÁČOVÁ, Eva, LEBEDOVÁ, Nicole a FOŘTOVÁ, Jana. Vliv délky zrání na organoleptické vlastnosti masa daňků z farmového chovu. Maso, 2020, roč. 30(3), s. 34-40. ISSN 1210-4086. 2020
FITZHENRY Leon B., CAWTHORN, Donna M., MUCHENJE, Voster, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass composition and yeilds of wild fallow deer (Dama dama) in South Africa. African Journal of Wildlife Research, 2019, 49, 100-110. ISSN 2410-8200. 2019
BUREŠ, Daniel a HOFMAN, L.C. Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Namibii. Maso, 2019, roč. 29(7), s. 23-28. ISSN 1210-4086. 2019
NEEDHAM, Tersia, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim, FOŘTOVÁ, Jana, LEBEDOVÁ, Nicole a HOFFMANN, Louwrens C., 2019 Effect of pelvic suspension on the fresh physical meat quality of male common eland (Taurotragus oryx). In ICoMST 2019, 65th International Congress of Meat Science and Technology: Meat for Diversifying Markets. Berlin, Germany: Max-Rubner-Institut, Germany, s. 636-637. ISSN 2019
KYSELOVÁ, Jitka, ŘEHÁK, Dalibor, BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk a ŠIMŮNEK, J., 2019 Gene expression of myogenic factors and its association with sex and growth period in cattle. In Book of Abstracts ISAG 2019. https://www.isag.us/2019/: ISAG International Society of Animal Genetics Conference, s. 113. ISSN 2019
BUREŠ, Daniel. ICoMST 2019 - International Congres of Meat Science and Technology v Postupimi. Maso, 2019, roč. 29(6), s. 53-54. ISSN . 2019
BUREŠ, Daniel a NEEDHAM, Tersia. Kuchyně Jihoafrické republiky. Výživa a potraviny, 2019, roč. 74(2), s. 43-46. ISSN 1211-846X. 2019
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Pánevní zavěšení jatečných půlek skotu - způsob jak zvýšit křehkost hovězího masa. Zpravodaj Českého svazu chovatelů masného skotu, 2019, roč. 26(4), s. 40-42. ISSN . 2019
NEEDHAM, Tersia, LAUBSER, Johannes G., KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel, SMYTH, Heather a HOFFMAN, Louwrens C. Sensory characteristics of the longissimus thoracis et lumborum and biceps femoris muscles from male and female common eland (Taurotragus oryx). Meat Science, 2019, 158, Article Nr.107918. ISSN 0309-1740. 2019
ZADINOVÁ, K., ČÍTEK, J., BUREŠ, Daniel, POKORNÁ, K., OKROUHLÁ, M. a STUPKA, R. Sensory perception of pork meat from boars processed by different cooking methods. Research in Pig Breeding, 2019, roč. 13(1), s. 16-20. ISSN 1802-7547. 2019
NEEDHAM, Tersia, LAUBSER, Johannes G., KOTRBA, Radim, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Sex influence on muscle yield and physiochemical characteristics of common eland (Taurotragus oryx) meat. Meat Science, 2019, 159, 41-48. ISSN 0309-1740. 2019
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, NEEDHAM, T. a HOFFMAN, L.C., 2019 The effect of ageing time on the organoleptic properties of farmed fallow deer (Dama dama) longissimus lumborum meat. In ICoMST 2019, 65th International Congress of Meat Science and Technology: Meat for Diversifying Markets. Berlin, Germany: Max-Rubner-Institut, Germany, s. abstrakt 242. ISSN 2019
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim, CEACERO, Francisco, HOFFMAN, Louwrens C. a KOUŘIMSKÁ, Lenka. The effect of barley and lysine supplementation of pasture-based diet on growth, carcass composition and physical quality attributes of meat from farmed fallow deer (dama dama). Animals, 2019, roč. 97(3), s. číslo článku 33. ISSN 2076-2615. 2019
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk., 2019 The effect of diifferent feeding regimes on the performance and developement of internal organs of farmed fallow deer (Dama dama). In Vědecká konference doktorandů, Sborník příspěvků. : , s. 7. ISSN 2019
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. The effect of the suspension method of Gasconne heifer carcass halves on meat quality. Maso International - Journal of Food Science and Technology, 2019, roč. 01/2019(1), s. 25-29. ISSN 1805-529X. 2019
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Vliv zavěšení jatečných půlek skotu na kvalitu hovězího masa u jalovic gaskoňského skotu. Maso, 2019, roč. 30(4), s. 33-37. ISSN 1210-4086. 2019
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review. Meat Science, 2018, 141, 9-27. ISSN 0309-1740. 2018
VOLEK, Zdeněk, BUREŠ, Daniel a UHLÍŘOVÁ, Linda. Effect of dietary dehulled white lupine seed supplementation on the growth, carcass traits and chemical, physical and sensory meat quality parameters of growing-fattening rabbits. Meat Science, 2018, 141, 50-56. ISSN 0309-1740. 2018
PAVLÍK, Aleš, SLÁMA, Petr, BUREŠ, Daniel a KOTRBA, Radim. Effect of Feeding on Growth and Blood Biochemistry of Male Fallow Deer. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 2018, 8, 911-913. ISSN 1338-5178. 2018
KYSELOVÁ, Jitka, BARTOŇ, Luděk, ŘEHÁK, Dalibor, BUREŠ Daniel a ŠIMŮNEK, J., 2018 Expression of Myogenic Factor Genes Measured in Musculus longissimus lumborum of Heifers and Bulls at Different Time Points. In XXVIIIth Genetic Days 2018. České Budějovice: University of South Bohemia, s. 41-42. ISSN 2018
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. V UHŘÍNĚVSI. Hák na pánevní zavěšení jatečných půlek skotu. Autoři: BUREŠ, Daniel.. Česká republika. Prototyp Prototyp/VÚŽV/03/2018. 2018-07-09. 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk a PANOVSKÁ, Zdeňka. Hovězí maso: spotřeba, preference a postoje konzumentů v roce 2017. Zpravodaj Českého svazu chovatelů masného skotu, 2018, roč. 25(4), s. 40-42. ISSN . 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KUDRNÁČOVÁ, Eva, PANOVSKÁ, Zdeňka a KOUŘIMSKÁ, Lenka. Maso divokých zvířat a jeho role v lidské výživě. Výživa a potraviny, 2018, roč. 73(1), s. 9-13. ISSN 1211-846X. 2018
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Performance, carcass traits and meat quality of Aberdeen Angus, Gascon, Holstein and Fleckvieh finishing bulls. Livestock Science, 2018, 214, 231-237. ISSN 1871-1413. 2018
FOŘTOVÁ, Jana, BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk a LEBEDOVÁ, N., 2018 Physical attributes, chemical composition and sensory analysis of three muscles from heifers and bulls of Fleckvieh cattle. In 2nd Nommensen International Conference on Technology and Engineering. Materials Science and Engineering 420 (2018) 012065: IOP Publishing, s. 1-7. ISSN 1757-899X 2018
CAWTHORN, Donna-Maree, FITZHENRY, Leon Brett, MUCHENJE, Voster, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrens C. Physical quality attributes of male and female wild fallow deer (Dama dama) muscles. Meat Science, 2018, 137, 168-175. ISSN 0309-1740. 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, LEBEDOVÁ, N. a FOŘTOVÁ, Jana. Výkrmnost, složení jatečného těla a kvalita masa býků a jalovic českého strakatého skotu. Maso, 2018, roč. 29(3), s. 32-37. ISSN 1210-4086. 2018
BUREŠ, Daniel, HOFFMAN, L.C. a KOTRBA, Radim. Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Jihoafrické republice. Maso, 2017, roč. 28(6), s. 20-24. ISSN 1210-4086. 2017
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KYSELOVÁ, Jitka, ŘEHÁK, Dalibor a ŠIMŮNEK, J., 2017 Expression of lipogenic genes and transcription factors measured in subcutaneous fat of heifers and bulls at different time points. In 63rd International Congress of Meat Science and Technology. Wageningen: Wageningen Academic Publishers, s. 59-60. ISSN 2017
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim a KUDRNÁČOVÁ, Eva. Kvalita masa farmově chovaných jelenů a daňků. Náš chov, 2017, roč. 77(1), s. 72-74. ISSN 0027-8068. 2017
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim, KUDRNÁČOVÁ, Eva a CEACERO, Francisco. Vliv výživy na intenzitu růstu, složení jatečného těla a kvalitu masa daňků evropských z farmového chovu. Maso, 2017, roč. 28(6), s. 4-8. ISSN 1210-4086. 2017
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KOTT, Tomáš a ŘEHÁK, Dalibor. Associations of polymorphisms in bovine DGAT1, FABP4, FASN, and PPARGC1A genes with intramuscular fat content and the fatty acid composition of muscle and subcutaneous fat in Fleckvieh bulls. Meat Science, 2016, 114, 18-23. ISSN 0309-1740. 2016
KYSELOVÁ, Jitka, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel a ŠIMŮNEK, J. Comparative analysis of gene expression during postnatal growth in Czech Fleckvieh cattle. J.. Journal of Animal Science, 2016, roč. 94(Supplement 4), s. 136. ISSN . 2016
BUREŠ, D., ČÍTEK, J., BARTOŇ, L., LEBEDOVÁ, N., ZADINOVÁ, K., KUDRNÁČOVÁ, E. a STUPKA, R., 2016 The effect of feeding Jerusalem artichoke on sensory properties of meat from musculus longissimus lumborum of entire male pigs. In Eurosense 2016. Dijon, France: Elsevier, s. 136. ISSN 2016
KUDRNÁČOVÁ; E.; BUREŠ; D.; BARTOŇ; L. a KOTRBA; R., 2016 The influence of diet on carcass composition and meat quality attributes in cervids. In Deer nutrition and feeding. Jablonné nad Orlicí: VVS; VÚŽV, s. 30. ISSN 2016

VŠECHNY PUBLIKACE