Bureš Daniel, Ing., Ph.D.

vědecký pracovník
OdděleníChov skotu
Telefon267009659
Linka659
E-mailbures.daniel@vuzv.cz
BudovaChov skotu
Kancelář 14
Osobní foto:
Osobní informace https://www.researchgate.net/profile/Daniel_Bures

Poslední publikace:

NázevRok
KUDRNÁČOVÁ, Eva, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel a HOFFMAN, Louwrens C. Carcass and meat characteristics from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama) and red deer (Cervus elaphus): A review. Meat Science, 2018, 141, 9-27. ISSN 0309-1740. 2018
VOLEK, Zdeněk, BUREŠ, Daniel a UHLÍŘOVÁ, Linda. Effect of dietary dehulled white lupine seed supplementation on the growth, carcass traits and chemical, physical and sensory meat quality parameters of growing-fattening rabbits. Meat Science, 2018, 141, 50-56. ISSN 0309-1740. 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KUDRNÁČOVÁ, Eva, PANOVSKÁ, Zdeňka a KOUŘIMSKÁ, Lenka. Maso divokých zvířat a jeho role v lidské výživě. Výživa a potraviny, 2018, roč. 73(1), s. 9-13. ISSN 1211-846X. 2018
CAWTHORN, Donna-Maree, FITZHENRY, Leon Brett, MUCHENJE, Voster, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a HOFFMAN, Louwrens C. Physical quality attributes of male and female wild fallow deer (Dama dama) muscles. Meat Science, 2018, 137, 168-175. ISSN 0309-1740. 2018
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, LEBEDOVÁ, N. a FOŘTOVÁ, Jana. Výkrmnost, složení jatečného těla a kvalita masa býků a jalovic českého strakatého skotu. Maso, 2018, roč. 29(3), s. 32-37. ISSN 1210-4086. 2018
BUREŠ, Daniel, HOFFMAN, L.C. a KOTRBA, Radim. Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Jihoafrické republice. Maso, 2017, roč. 28(6), s. 20-24. ISSN 1210-4086. 2017
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KYSELOVÁ, Jitka, ŘEHÁK, Dalibor a ŠIMŮNEK, J., 2017 Expression of lipogenic genes and transcription factors measured in subcutaneous fat of heifers and bulls at different time points. In 63rd International Congress of Meat Science and Technology. Wageningen: Wageningen Academic Publishers, s. 59-60. ISSN 2017
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim a KUDRNÁČOVÁ, Eva. Kvalita masa farmově chovaných jelenů a daňků. Náš chov, 2017, roč. 77(1), s. 72-74. ISSN 0027-8068. 2017
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim, KUDRNÁČOVÁ, Eva a CEACERO, Francisco. Vliv výživy na intenzitu růstu, složení jatečného těla a kvalitu masa daňků evropských z farmového chovu. Maso, 2017, roč. 28(6), s. 4-8. ISSN 1210-4086. 2017
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KOTT, Tomáš a ŘEHÁK, Dalibor. Associations of polymorphisms in bovine DGAT1, FABP4, FASN, and PPARGC1A genes with intramuscular fat content and the fatty acid composition of muscle and subcutaneous fat in Fleckvieh bulls. Meat Science, 2016, 114, 18-23. ISSN 0309-1740. 2016
KYSELOVÁ, Jitka, BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel a ŠIMŮNEK, J. Comparative analysis of gene expression during postnatal growth in Czech Fleckvieh cattle. J.. Journal of Animal Science, 2016, roč. 94(Supplement 4), s. 136. ISSN . 2016
BUREŠ, D., ČÍTEK, J., BARTOŇ, L., LEBEDOVÁ, N., ZADINOVÁ, K., KUDRNÁČOVÁ, E. a STUPKA, R., 2016 The effect of feeding Jerusalem artichoke on sensory properties of meat from musculus longissimus lumborum of entire male pigs. In Eurosense 2016. Dijon, France: Elsevier, s. 136. ISSN 2016
KUDRNÁČOVÁ; E.; BUREŠ; D.; BARTOŇ; L. a KOTRBA; R., 2016 The influence of diet on carcass composition and meat quality attributes in cervids. In Deer nutrition and feeding. Jablonné nad Orlicí: VVS; VÚŽV, s. 30. ISSN 2016
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, ČÍTEK, J. a LEBEDOVÁ, N., 2015 Muscle Fiber Characteristics of Four Muscles from Different Cattle Breeds and their Relation to Meat Instrumental Toughness. In 61st International Congress of Meat Science and Technology. INRA - Centre de recherche Auvergne - Rhone Alpes, Saint-Genés-Champanelle, France: Imprimerie Descombat, Z.I.des Pradeux, 3 rue Gambeta, 63360, Gerzat, France, s. 148-151. ISSN 2-7380-1379-1 2015
BUREŠ, Daniel, BARTOŇ, Luděk, KOTRBA, Radim a HAKL, J. Quality attributes and composition of meat from red deer {Cervus elaphus), fallow deer [Dama dama) and Aberdeen Angus and Holstein cattle [Bos taurus). Journal of the Science of Food and Agriculture, 2015, 95, 2299-2306. ISSN 0022-5142. 2015
BARTOŇ, Luděk, BUREŠ, Daniel, KOTRBA, Radim a SALES, James. Comparison of meat quality between eland (Taurotragus oryx) and cattle (Bos taurus) raised under similar conditions. Meat Science, 2014, 96, 346-352. ISSN 0309-1740. 2014
BUREŠ, Daniel a BARTOŇ, Luděk. Organoleptické vlastnosti hovězího masa při odlišné době zrání. Náš chov, 2014, roč. 74(10), s. 32-34. ISSN 0027-8068. 2014

VŠECHNY PUBLIKACE